Muziekcoaching bij podiumangst

Muziekcoaching waarin je echt op weg gaat van angst en nervositeit naar zelfvertrouwen en creativiteit.

  • Heb jij last van trillende vingers, een droge keel of black-outs als je het podium opstapt?
  • Moet je binnenkort optreden, examen doen of je op één of andere manier presenteren en breekt bij de gedachte daaraan nu al het zweet uit of krijg je er slapeloze nachten van?

Begin dan te werken aan de oplossing zodat je kunt stralen op het podium.

Hoe je het ook noemt: podiumangst of plankenkoorts: het is pijnlijk te ervaren hoe je zorgvuldig, met passie voorbereide optreden waar je ontelbare uren aan gewerkt hebt door zenuwen en angst niet uit de verf komt of misschien zelfs helemaal mislukt. Zoals laatst, bij een gitaarconcours voor gevorderde en vergevorderde amateurs waar ik zag hoe kennis, kunde en muzikaliteit op het podium teniet werden gedaan door zenuwen. Ik had het te doen met begaafde muzikanten die door het trillen van hun vingers en black-outs de muziek niet goed konden laten klinken en ternauwernood de eindstreep haalden.

Zelf ben ik expert in angst, zelftwijfel en onzekerheid. Als hooggevoelig persoon (veel muzikanten zijn dat ook) ken ik de tegenstelling die ontstaat tussen het veilig en geïnspireerd oefenen thuis en de situatie op een podium waar je opeens al die mooie, betekenisvolle muziek voor al dan niet kritische mensen moet gaan laten klinken. Ik weet hoe je die kloof kunt overbruggen en heb veel mensen, jong en oud, begeleid naar examens, open podia, voorspeelavonden en concerten.

  • Zoek je een kortlopend traject waarbij je meteen leert hoe je je angst en onzekerheid kunt ombuigen naar plezier, zelfvertrouwen en creativiteit?
  • Zoek je persoonlijke oplossingen voor je probleem?

Gelijk heb je. Het is belangrijk dat ze passen bij wie je bent, wat je wenst en waarnaar je verlangt.

De coachingsgesprekken die ik heb ontwikkeld zijn voor jou geschikt wanneer je meteen aan de slag wil met jouw unieke problemen omtrent optreden.

Het resultaat van de gesprekken is dat je een praktisch plan in handen krijgt, wat je meteen kunt toepassen om je optreden te laten slagen. Je merkt gelijk verandering: je hebt houvast, je zelfvertrouwen groeit en je bent niet meer hulpeloos overgeleverd aan je angsten. Hoe fijn is het je voor 100% op je muziek te kunnen richten.

In deze gesprekken, leg je je problemen voor en we gaan ermee aan het werk, zodat je weet wat je moet doen om van je optreden een succes te maken.

De ervaring heeft me geleerd dat een gesprek tussen de 30 en 60 minuten kan duren. Omdat ik het belangrijk vind dat in het gesprek jouw probleem echt boven water is gekomen en besproken zodat dat je verder kunt, is de duur niet precies. Is het onderwerp dat je hebt ingebracht besproken, is het duidelijk welke weg je moet gaan, dan eindigt de sessie op een natuurlijke manier.

De gesprekken zijn telefonisch, of bij mij in Delft op locatie.

Heb je naast de coachingsgesprekken ook andere specifieke hulp nodig, dan bied ik de volgende mogelijkheden:\

Emergency-kit

Ik weet dat podiumangst opeens kan toeslaan ook al bereid je je nog zo goed voor. Daarom wil jij op iemand kunnen terugvallen die je onmiddellijk hulp kan bieden wanneer de angst opeens toeslaat en je niet meer weet wat je moet doen. Om je hiermee te helpen heb ik de emergency-kit ontwikkeld. Je mag me dan bellen in geval van podium-nood en ik ben (telefonisch) bij je om je door deze moeilijke fase heen te helpen.

Coaching ToTaal

Heb je coaching van begin tot eind nodig, dan ga ik met je mee, zelfs vanuit je straat naar de betreffende locatie en begeleid je met raad en daad tot je optreden voorbij is. Het hele traject sta ik je bij om je te helpen, zodat je niet in je angst schiet en je bij jezelf en je muzikale missie kunt blijven. Je kunt later terugkijken op een gesláágd concert waar je van hebt kunnen geníeten.

Waar je ook voor kiest: alleen de gesprekken, de gesprekken met emergency-kit of het totaal pakket, de volgende extra's krijg je er gratis en voor niets bij:

⇒ Extra 1: Je krijgt een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek t.w.v. € 97 voordat je je inschrijft voor de gesprekken. Ik wil namelijk zeker weten dat het klikt en dat ik de goede persoon ben die je kan helpen, zodat je niet voor niets tijd en geld investeert en je echt een richting en plan krijgt die bij jou past.

⇒ Extra 2: Van de gesprekken worden opnames gemaakt die je krijgt toegestuurd, zodat je ze altijd op ieder moment kunt naluisteren en er telkens weer nieuwe dingen uit kan halen die je eerst niet opvielen. De waarde hiervan is onbetaalbaar, want: uniek en niet herhaalbaar.

Mijn aanbodBasis
Basis
inclusief
emergency-kit
Totaal pakket
kennismakings-gesprek

8ada27b0f18421a5d430673375c9f0db.jpg

8ada27b0f18421a5d430673375c9f0db.jpg

8ada27b0f18421a5d430673375c9f0db.jpg

4 sessies via telefoon of bij mij thuis

8ada27b0f18421a5d430673375c9f0db.jpg

8ada27b0f18421a5d430673375c9f0db.jpg

Opnames van de sessies

8ada27b0f18421a5d430673375c9f0db.jpg

8ada27b0f18421a5d430673375c9f0db.jpg

8ada27b0f18421a5d430673375c9f0db.jpg

Stand-by emergency-kit

8ada27b0f18421a5d430673375c9f0db.jpg

n.v.t. Ik ben immers bij je
Persoonlijke assistentie

8ada27b0f18421a5d430673375c9f0db.jpg

8ada27b0f18421a5d430673375c9f0db.jpg

Je netto investering€247€447€747*

*bij meer dan 100 km afstand van Delft komen er reiskosten bij. Deze bespreken we van te voren zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Extra makkelijk: na het boeken van een pakket kun je zelf sessies boeken via een link naar mijn agenda.

Natuurlijk, het is investering, geld.

Maar …wat als het werkt, je examen goed verloopt, je met plezier en voldoening kunt gaan optreden, je bij elk optreden weer merkt dat je op de goede weg bent, dat je muzikaler gaat spelen en de angst terrein verliest, dat optredens niet meer mis gaan vanwege trillende vingers of een black-out.

Zou dat je investering waard zijn?

Joyce, die meedeed aan de pilot voor het programma ‘van plankenkoorts naar podiumplezier’ zei dit hierover:

‘De meeste volwassenen die bij ons op een voorspeeldag optreden zijn enorm nerveus. Ik zou ze allemaal wel naar Dieke willen sturen, omdat het zo jammer is dat er zoveel muzikaliteit verloren gaat.

Blijf niet afwachten, maar ga aan de slag!’

Spreekt je dit aan, stop dan met twijfelen en aarzelen en vraag hieronder een vrijblijvend en 100% gratis kennismakingsgesprek aan:

Kennismakingsgesprek