Werkwijze

Muziek maken zoals bij jou past

Ik help je het volgende te bereiken:

 • Je maakt met plezier en inspiratie muziek op een manier die bij je past. Hierin mag je zijn wie je bent, en je wordt niet beoordeeld op je hoeveelheid talent of de uren die je oefent.
 • Je vindt optreden met je instrument of zingen fijn. Je hebt geleerd door de oefeningen uit het programma 'van plankenkoorts naar podiumplezier' gecenterd te blijven in jezelf, ook tijdens een optreden. Je ervaart dat je met plezier kunt optreden zonder ondraaglijke spanning.
 • Je ervaart dat je met je handicap prima gitaar kunt spelen. Als geen ander ken je de heilzame werking van muziek, en je bent blij dat er een volwaardige manier is voor jou om muziek te maken.
 • Je ontwikkeling op muzikaal gebied kent geen grenzen. Je kijkt ook buiten je eigen muzikale voorkeuren, en leert andere muziek waarderen. Daardoor leer je steeds meer technieken en manieren van expressie op de gitaar.

Zo denk ik over muziek en lesgeven:

 • Het gaat mij om wat jij belangrijk vindt in muziek, en waar je naar toe wil. Daarbij is het onbelangrijk of je wens heel duidelijk is, of meer algemeen. Een wens om muziek te maken is al meer dan genoeg. Ik leer je gitaarspelen op een manier die bij je past, en neem je muzikale wens serieus, wat die ook is. Soms daag ik je uit onbekende wegen in te slaan en nieuwe manieren van spelen te ontdekken.
 • Een goede sfeer is essentieel om jezelf te durven laten horen in muziek. Ik doe er dan ook alles aan om je te laten voelen dat je welkom bent, zodat je contact kunt houden met je gevoel, je instrument, de muziek. Zo houd je plezier in het musiceren.
 • Goed of fout vind ik niet zo boeiend. Belangrijker vind ik het dat jij je ontwikkelt op muzikaal gebied, dat je instrument een verlengstuk wordt van jezelf om je muzikaal te uiten. Daarbij kom je dingen tegen die wel werken, en dingen die niet werken. Ik help je die belemmeringen te overwinnen.
 • Muziek maken is meer dan 1x per week naar een les gaan, en thuis oefenen. Daarom bied ik diverse aanvullende cursussen en workshops aan zodat je je breed kunt ontwikkelen en ook buiten je eigen patroon kunt rondkijken.
 • Waar een wil is, klinkt muziek. Mensen met een handicap of ander probleem hebben mijn bijzondere aandacht, omdat ik weet dat juist voor mensen met bijvoorbeeld autisme, geheugenproblemen en/of motorische problemen, muziek maken een weldaad is en geen overbodige luxe. Ik zoek oplossingen op maat, zodat iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden muziek kan maken.

Zo werk ik:

Ik sta naast je en begeleid je stap voor stap op het muzikale pad naar datgene wat voor jou van belang is. Daarbij heb ik oog voor jou als persoon en houd rekening met wat haalbaar is en wat niet.

Ik help je te spelen op een manier die bij je past. Dat hoeft dus niet mijn manier te zijn. Het is tenslotte jouw passie. Dat wil niet zeggen dat ik alles op een presenteerblaadje aanreik. Om de gitaar te kunnen bespelen, moet je wel wat doen: spelen op je instrument. Hoeveel en hoe vaak, daar kan ik je advies voor geven, maar het blijft jouw spel.

Werken met mij kan ontspannend, inspannend, spannend, uitdagend, rustgevend, vermoeiend, inspirerend zijn.. In al deze gevallen is het doel: ontwikkeling in de muziek, in jou, in je gitaarspel.

Wat is uniek aan deze aanpak:

 • Flexibiliteit: ik heb geen standaard methode die ik op iedereen toepas. Ik ga uit van jouw wens en van jou als persoon die voor me staat. Ik probeer met jou een weg te vinden om ontspannen en op een bevredigende manier muziek te maken.
 • Ik bedenk oplossingen out-of-the-box. Ik ben een creatief denker en sta ik open voor speciale wensen en/of behoeften die niet in het programma staan.
 • Ik begrijp dat het leven druk is en vol verplichtingen zit. Daarom bied ik naast een all-in jaarprogramma ook een afgeslankte cursus aan, en bied ik de mogelijkheid strippenkaarten te kopen en per keer een lesafspraak te maken.
 • Naast priv√©lessen bied ik aanvullende workshops en cursussen aan. Bijvoorbeeld ensemblelessen, coaching, open (huiskamer) podia, een jaarlijks leerlingenconcert in een theater. Het doel hiervan is weer: je breed muzikaal ontwikkelen, ervaringen opdoen en: plezier hebben!
 • Naast de lessen ontvang je als bonus twee keer per maand een kort artikel in je inbox met tips, achtergronden en inspiratie over muziek

Je hebt nu een idee gekregen over hoe ik werk, vanuit welke gezichtspunten ik handel, en welke resultaten je mag verwachten.

Hier kun je het volledige aanbod voor de gitaarlessen vinden.

Voor muziekcoaching (vrijuit spelen, ge√Įnspireerd musiceren, optreden zonder angst, e.d.) klik hier.

Voor muziekimprovisatie in vele stijlen, vanaf beginnersniveau, lees hier verder.

Of, meld je meteen zonder verplichtingen aan voor een les of informatie en maak kans op een gratis proefles/ sessie!